Om Cocos Hut

Cocos Hut
Välkommen till Cocos Hut – ta chansen att få känna doften och aromen av Malaysia!

Malaysia – där livet blandas med exotiska kryddor.
Malaysia – ett tropiskt paradis med fantastiskt vacker natur och exotisk kultur.
Malaysia – fantastisk mat med influenser bland annat från Kina, Indien, Indonesien . Köket har samlat de allra bästa bitarna från många kulturer och kombinerat det till en gastronomisk konstform som tar en ovanligt stor plats och har en betydande mening i livet i landet.

Det malaysiska köket är oerhört varierat. Varje etnisk grupp har bidragit till det gastronomiska arvet. Huvudsakligen bestående av malay, kinesisk och indisk mat, men även muslimsk och nyonya, vilket är det malaysiska och kinesiska köken hopslagna. Ris är huvudingrediensen i den malaysiska maten precis som i många andra länder i regionen, men även nudlar är ytterst vanligt.

Grönsaker, tropiska frukter, kokosnötter, chili, citrongräs, limeblad, kryddor och nejlikor används ofta tillsammans med fisk, kött och grönsaker. Ett vanligt tillbehör till maten är en het sambal gjord av chili, räkpasta och andra tillsatser.

Vanligt i Malaysia är satay, vilket är kyckling grillat på spett i en kryddig jordnötssås. Nasi lemak, är den inofficiella nationalrätten i landet och är ris i kokosmjölk med sambal och ägg, gurka och även ibland currykyckling, biff eller bläckfisk.

En annan populär kötträtt är Rendang – en traditionell rätt från Malaysia – kyckling med mixade kryddor, chili, charlottenlök, citrongräs,galangal (tillhör familjen ingefära), kerisik (från kokosköttet) & kokosmjölk och serveras med ris och gurka.

Indiska rotis, ett slags pannkakor serverade med smör till curryrätter och kinesisk mat som t.ex. nudelsoppa med kött, räkor och grönsaker eller andra nudelrätter med stekt kyckling, fisk, fläsk eller biff.

Listan kan göras oändlig. Cocos hut har som högsta ambition att ge dig en varierande upplevelse från vårt Takeaway kök.

Hjärtligt välkomna – Nyonya Noora!